galleri & atelier | MOKVIST

Opdateret:Juni 2024

MIN BLOG - MINE NEDSLAG - MINE BEGIVENHEDER 

Gensyn med Kunstgruppen Djurs

Efter et par års pause, er jeg nu tilbage i KUNSTGRUPPEN DJURS.

Gruppen består af cirka 15 kunstnere og kunsthåndværkere fra hele Djursland.

I fællesskab vil vi fremme forståelsen og værdien af kunst og kunsthåndværk. Det gør vi med udstillinger, foredrag, kurser, kunstnerbesøg og ekskursioner - både lokalt og i resten af landet.

Vi er bredt sammensat og repræsenterer mange genrer: Maleri, tryk & grafik, keramik, foto, skulptur (både jern og træ) samt akvarel og tegning. 

Jeg glæder mig til igen at være del af samarbejdet med gruppen af dygtige lokale kunstnere på Djursland.

Pop-up i X

En hel uge i juni poppede jeg og kunstnerdigteren Ole Melin op med et pop-up galleri i X-RUM på Maltfabrikken i Ebeltoft. Det blev en fantastisk uge med historier, kunstsnakke, masser af gæster og gode stunder. Billeder og skulpturer blev der ikke solgt meget af - men ugen var meget givende på andre planer.

Mange kom forbi vores X-RUM  til en snak om livet som kunstner, vores arbejder og andres arbejde. Der blev drukket spandevis af kaffe og spist bolscher i det lille X-RUM, som Maltfabrikken faciliterer og lejer ud til forskellige kulturformål.

Vi havde en fantastisk uge i Ebeltoft - og både Ole og jeg er enige om, at det gør vi gerne igen.

Tunø kalder: Klar til årets lange sommerudstilling

12 nye værker er netop afleveret på Gårdbryggeriet Stormgården i Halling ved Odder. Her holder Helle og Kåre Theilgård til. Det er entreprenante folk, med eget gårdbryggeri og mange projekter. 

Parrets nyeste projekt er på Kattegat-øen Tunø.

Her åbner de nu Café & Galleri Det Gamle Posthus - galleriet som tidligere hed Galleri Eggert.

Helle og Kåre har taget over og åbner galleriet på Tunø den 1. juni.

Jeg er blandt de første nye kunstnere til at udstiller i det nye skønne ø-galleri.

Det fine nyistandsatte  kunstgalleri, en skyggefuld og hyggelig cafe-have, og med et godt mikrobryggeri.

 

Her er Helle og Kåre klar til at hygge om årets sommer- og kunstgæster.

Tunø er altid et besøg værd. Her er pensionater, sommerhuse, købmand, og selvfølgelig en dejlig havn, som er meget velbesøgt af sejlere fra hele verden.

Her finder du fred og ro, skøn natur:

Du kan  fx gå fx HELE øen rundt på under 3 timer.

Her er skønne råvarer direkte fra markerne, gode spisesteder, fantastisk strand, sjovt havneliv - og nu også fantastisk kunst på Galleri Det gamle Posthus.

Praktiske oplysninger: 

Café & Galleri Tunø, Det Gamle Posthus, Tunø Hovedgade 8E, 8799 Tunø

Udstillingen er åben fra 1. juni til den 31. august 2024.

Daglige færgeafgange fra Hou - sejler du selv er Tunø Havn en virkelig god og meget populær havn!

Påske er udstillingernes fest

Påsken 2024 er travl. En, to, nej hele tre udstillinger - og det er bare skønt. Påsken er nemlig kunstårets store startskud. For sammen med foråret, vælter det her i påsken, frem med udstillinger overalt i landet.

Det er ingen tvivl om, at det er svært at sælge kunst i disse år. Men interessen for kunst er fortsat 100% intakt - og det er skønt at se, hvor mange kunstglade mennesker, der myldrer ud i foråret og besøger gallerier, kunstsale, messer og udstillinger for et se god kunst. Så jeg er slet ikke bekymret, for at kunstkøberne langsomt siver. I virkeligheden tror jeg, at de samler kræfter til at anskaffe sig mere kunst.

I år er jeg med Påskeudstillingen hos Ebeltoft Kunstforening i Tinghuset - lige overfor det Gamle Rådhus i hjertet af Ebeltoft. Jeg hænger også på væggene på Lemvig Gymnasium, hvor Kunstforeningen Limfjorden har inviteret med med til deres forårsudstilling. En udstilling som kunstforeningen har vist hvert eneste år, siden 1957.

Endelig har jeg en lille hyggelig fællesudstilling, med den skønne og farverige skulptør og billedkunstner Ole Melin fra Djursland. Vi udstiller sammen på fællesarealerne hos Danhostel i Rønde - og et fællesskab med Ole er altid festligt! 

AALBORG I FARVER 2024

I weekenden 2. & 3. marts drog jeg igen til Nordjylland og Kunstmessen AALBORG I FARVER 2024.

Det er anden gang jeg deltager i denne fine messe, central placeret i Sportshalle Østre Allé i Aalborg.

Aalborg i Farver er en meget fin tilrettelagt kunstmesse, og her udstiller alle, på store flader opstiller i kryds i hele hallen.

Alle har lige meget plads, og indretningen betyder, at kunstnere og gæster får mulighed for at "flyde" rundt blandt udstillere på en helt anden møde, end jeg normalt oplever på messer. Det giver en helt anden dynamik, og en dejlig kontakt til både gæsterne, men også de øvrige udstillere.

En weekend der gav nye bidrag til mit netværk, lovende aftaler om besøg i mit galleri samt nye udstillingsaftaler under opsejling. 

 

 

 

 

 

 


 

Vandrette vinterdage i Ebeltoft

Vinterudstilling i Galleri Vandret i Ebeltoft. I Februar udstillede jeg enkelte værker i vinterferien med fire billedkunstnere og en keramiker fra Djursland.

Det var nok lige tidligt for kunstsæsonen i Ebeltoft:

Udstillingen var fin - men besøgstallet absolut til at overskue. Men om ikke andet, så blev det årets første udstilling.

2024 - ET ÅR MED STORE NYHEDER VENTER FORUDE

Så er 2024 gået i gang - og der er allerede travlt i atelieret. Væsentlige, store og markante udstillinger og kunstaktiviteter er allerede på staffeliet - og i min kalender. Særligt een begivenhed bliver helt særlig i 2024.

Allerførst vil sige tak for et fantastisk 2023. Hold da op!! Udstillinger, kunstforeninger og fremvisninger i lange baner - og mange af mine værker har skiftet hænder og pryder nu vægge landet over. Tak for den store opbakning og interesse for min kunst.

Nu er jeg jo ikke kendt for at hvile på laurbærrene, så i 2024 venter allerede et travlt år. Jeg har godt med aftaler - og er stadig i fuld gang med at fylder huller i kalenderen.

Jeg skal først og fremmest etablere flere samarbejder med en række Djursland-kunstnere. Det er dygtige folk, der udspringer af det nu opløste Galleri Vandret i Ebeltoft. 

I årets løb skal jeg nok i detaljer fortæller om samarbejdet og de fællesopgaver vi kaster os over i årets løb.

Men andre opgaver og udstillinger vil også fylde mit år. Blandt andet den store kunstmesse Aalborg i Farver, som første weekend i marts, slår dørene op. Her er jeg med for anden gang - og første gang var en stor fornøjelse, så forventningerne er store i år.

Jeg skal også med på Påskeudstilling ved Ebeltoft Kunstforening i Tinghuset. Jeg skal op og hænge på væggene hos Galleri- og kunstværkstedet Tronsmark Gl. Skole i Bindslev. Jeg skal være gæsteudstiller hos Kunstforeningen Afkørsel 58 i Daugaard - og mange flere events i løbet året. Meget er allerede fastlagt - og meget er i støbeskeen.

Derudover søger jeg igen i år optagelse på flere af landets censorerede kunstudstillinger. Sidste år kom jeg med på flere - og håber at jeg igen i år, kan ramme plet. Det skal jeg nok orientere om i løbet året.

Og husk at jeg jo ALTID har åbent i mit eget lille galleri og kunstværksted i Rønde. Her hænger altid et stor udvalg af malerier og værker som du, din kunstforening, galleri, virksomhed - kort sagt: ALLE, er velkommen til at komme forbi og se.

Jeg ønsker alle et rigtig godt 2024.


 

DKC2023 er i gang - og jeg er med...igen

Igen i år lykkedes det mig at blive optaget på DKC 2023 - den årlige censurerede udstilling på Dronninglund Kunstcenter i Vendsyssel

Ferniseringen fandt sted den 12. november og her havde jeg mine to papirværker VOID og SPACES repræsenteret på udstillingen. 

Samlet blev 625 værker fra 126 kunstnere indsendt til året DKC2023. Mine to og 158 andre værker blev antaget - og vi er samlet 78 kunstnere repræsenteret på den smukke udstilling i det ikoniske kunstcenter i Vendsyssel.


Værkerne er blevet vurderet og bedømt af fem kunstnere:

Det er billedkunstner Frederik Hesseldahl, billedkunstner Majken Bilgrav, billedhugger Søren Lyngbye, fotograf Susanne Vinther samt billedhugger Stinne Teglhus.

 

Det er anden gang jeg er blevet optaget på den censurerede udstilling på Dronninglund Kunstcenter - og jeg er virklig stolt over, at være med igen.

 

Udstillingen kan ses alle dage fra den 13. november til 17. december - på mandage holder Dronninglund Kunstcenter dog lukket.


 

STORM - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

FESTLIGE DAGE I FREDERICIA

I weekenden 10. til 12. november udstillede jeg på FREDERICA ART FESTIVAL. Det blev tre herlige dage i den smukke udstillingshal Eksercerhuset lige på kanten af Lillebælt.

Hele Fredericia støttede op om den flotte kunstfestival - og hele byen emmede af kunst, aktivitet, publikummer og enorm interesse.

På kunstfestivalens store udstilling i Eksercerhuset udstillede jeg med 25 kunstnere og gallerier - og det blev festlige dage, med mange gæster, kunstforeninger, networking og salg.

Udstillingen brugte jeg især til at introducerer mine nye store malerier for et stort publikum, og de blev taget rigtig godt imod! 

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg er på en væsentlig ny kurs i min udvikling, som jeg skal holde godt fast i.


 

HOME OF KINGS - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

LILLE BILLEDE - STOR GLÆDE!

NYE REJSENDE. Det hedder mit lille orange billeddigt, udstillet på væggen, lige der i midten!

Billedet er del af Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Efterårsudstilling 2023, på kulturcentret Gimsinghoved i Struer.

Alene det, at være en af de uvalgte kunstnere, der i år er repræsenteret på den censurerede udstilling på det smukke kulturcenter Gimsinghoved i Struer: Det er stort!

Men nu har Kunstforeningen Limfjorden lige gjort glæden endnu større: De har netop oplyst mig, at de har valgt at købe mit billede, som et af værkerne der i år skal udloddes blandt kunstforeningens medlemmer.

Det er dobbelt-stort - og mange tak herfra!

Du kan se udstillingen på Gimsinghoved i Struer, indtil den 29. oktober.

Jeg kan kun sige, at jeg er meget stolt over at være med i “101 KUNSTNERE 2023/24”. 

- Jeg kan kun sige, at jeg er meget stolt over at være med i “101 KUNSTNERE 2023/24”.

På tryk i “101 KUNSTNERE 2023/2024”

I denne uge dumpede en lille tung kasse ind til mig på atelieret. Den har jeg - hele året - glædet mig til at modtage.

Det var Forlaget Frydenlund på Frederiksberg, der sendte mig årets udgave af “101 KUNSTNERE” 2023/2024”

I den har kunsthistorikeren, forfatteren, redaktøren, skribenten samt anmelder ved Kunstavisen og Jyllands-Posten, Tom Jørgensen udvalgt og samlet kunstnerne fra hele landet.

Jeg er en af kunstnerne i årets udgave, og præsenterer hele seks aktuelle værker i bogen.

Det er 14. årgang af den kendte kunstårbog, som præsenterer 101 danske billedkunstnere, keramikere, tegnere, skulptører og deres kunstværker.

Bogen udgives netop i disse dage - og kan købes direkte hos forlaget eller boghandlere landet over.
 

HOME OF KINGS - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

"101 KUNSTNERE 2023/2024" kommer fra det uafhængige forlag Frydenlund, der har til huse på Frederiksberg og udgiver ca. 60 fagbøger årligt.

SÅ LYKKEDES DET AT BLIVE ANTAGET TIL LIMFJORDEN

Kunstforeningen Limfjordens Censureret Efterårsudstilling 2023 - i år er jeg med

Søndag fik jeg bekræftelsen. Jeg har fået antaget et enkelt værk på den censorerede efterårsudstilling hos Kunstforeningen Limfjorden.

Personligt finder jeg Limfjordens årlige efterårsudstilling, en af de mest interessante - og en udstilling jeg har forsøgt at komme med på i flere år. Nu lykkedes det så endelig.

Udstillingen afholdes på det smukke Gimsinghoved Kunst & Kulturcenter i Struer - en tidligere propriatærgård, der kan dateres helt tilbage til 1600-tallet. I dag et gården et væsentligt center for kunst og kultur.

113 værker fra 75 kunstnere er blevet antaget på efterårets udstilling - og jeg er den ene!

Jeg har et enkelt lille værk med: "NYE REJSENDE". Det er titlen på det lille maleri, som er et i serien af de mange billeddigte, jeg har skabt de senere år.

 

Lørdag d. 30. september kl. 13 er der fernisering på Gimsinghoved, Gimsinghoved 1, 7600 Struer - Du er velkommen! 

NY ÅBEN KUNST 2023 PÅ BØRGLUM KLOSTER

Fredag den 1. september er der fernisering på udstillingen Ny Åben Kunst 2023 på Børglum Kloster.

Ferniseringen finder sted mellem klokken 17:00 og 19:30. Her bliver det muligt at se værker af 23 danske kunstnere, som udstiller værker.

Jeg er en af udstillingens udvalgte kunstnere.

Efter Ferniseringen holder jeg og de øvrige kunstnere åbent værksted, atelier eller udstilling i dagene 2. og 3. september på udstillingsadresser i Midt- og Nordjylland.

Her er det muligt at komme tæt på de enkelte kunstnere, se flere af deres værker - og bliver klogere på deres arbejdsmetoder, ideer og deres kunstneriske proces.

Du finder mit atelier på adressen: Galleri Mokvist, Tyrrisvej 20b, 8410 Rønde - Galleriet er åben begge dage fra kl. 9 til 20.

 

Udstillingen vises på Børglum Kloster den 2. - 3. september mlm kl. 10 til 16. 

 

Billederne Avatar og The Burn hænger på Ny Åben Kunst 2023 på Børglum Kloster

 

    

SENSOMMER PÅ GALLERI VOGNPORTEN

Jeg er igen inviteret med på udstilling på Galleri Vognporten ved Mariager Museum.

En månedspå sensommerudstillingen VERDEN ER I FARVER - med gallerist Steen Nørgaard som kurator og arrangør.

Ferniseringen blev afholdt den 13. august - og den lille, men meget fine, udstilling kan du se i Mariager frem til den 15. september. 

I år udstiller seks kunstnere fra hele landet - det er:

 

  • Billedkunstner Claus Villy Mokvist
  • Billedkunstner Grete Westh
  • Billedkunstner Birte Refshauge Nørup
  • Billedkunstner Jane Tribler
  • Billedkunstner Kasia Januskiewicz
  • Keramiker Lone Kjær

Jeg har 8 værker med på udstillingen - blandt andet det helt nye værk “Partytime” - et stort billede på 150 x 120 cm.

Udstillingen å¨Galleri Vognporten er åben dagligt mellem klokken 12 & 16 - mandag lukket - frem til den 15. september.


 

SOMMERTID PÅ MORILD

18 kunstnere har over sommeren været en del af årets sommerudstilling hos Kunstsammenslutningen MORILD i Odsherred. Jeg har haft den store glæde, at være en af årets ni gæsteudstillere, på den smukke, inspirerende og flot tilrettelagte kunstudstilling.

I Den Grønne Hal på havnen i Nykøbing Sjælland udstiller sommerens 18 MORILD kunstnere: Maleri, foto, akvarel, keramik, skulptur og tryk. 

Den Grønne Hal er en af havnens industrihaller - men om sommeren indtager MORILD de rå omgivelser, som danner rammen for en smuk, enkel og højst seværdig udstilling.

Sommerudstillingen trækker publikum og kunstkøbere fra både ind- og udland. 

Samtidig er området i Odsherred et stort sommerland, så her er en hyggelig, afslappet stemning. Og alle faktorer rørt sammen, danner en stor kulturel oplevelser, for udstillingens mange gæster - i år var flere end 5.000 gæster forbi.

På havneområdet i Nykøbing Sj  findes flere kunstudstillinger samt keramiker, glaskunstnere og pop-up galleri. Samtidig er Odsherred kendt for sine mange kunstnere, kunstværksteder og gallerier.

Så hele lokalområdet emmer af kunst, kultur og herlig sommerstemning.

Personligt har min egen udstilling på MORILD været en stor succes - både kunstnerisk, men bestemt også salgsmæssigt. 

Jeg har fået mange gode kontakter, aftaler og bidrag til mit netværk. Samtidig har mange af mine værker og plakater fået nye omgivelser at hænge i. Omgivelser hvor de forhåbentlig vil skabe glæde og indsigt i fremtiden.

For mig har det været et stort og anerkendende skulderklap, at få lov at være del af de dygtige kunstnere i Kunstsammenslutningen MORILD. 

Tak for en dejlig sommer med MORILD i Den Grønne Hal 

 

NYE FORMIDABLE OMGIVELSER

Wauw!!

Så fik jeg mit nye atelier og galleri. Jeg har fået mere end fordoblet pladsen på mit maleværksted - og jeg har fået nye og skønne vægge til at udstille på i mit helt galleri.

Det er intet mindre end fantastisk!

Her er god plads jeg kan udfolde mig på. Plads og rum til alle mine materialer, farver, lærreder, karton, pensler, spartler, rammer og maleplader.

Her er også god plads til at invitere gæster og kunstinteresserede til at se mine værker, ophængt og lige klar til nye vægge - fx kan jeg nu tilbyde plads til besøg af større grupper fra kunstforeninger o.lign.

De første har allerede været forbi - og flere har booket tid til fremvisning.

Det nye atelier og galleriet er i princippet åbent alle dage - og weekender! For jeg arbejder her stort set alle dage - men jeg vil anbefale, at du ringer på forhånd og aftaler tid til besøg, så du ikke kører forgæves.

Vi ses i mit nye atelier og galleri!
 

 

 

FORÅRSUDSTILLING HOS MAKEEN ENERGY I RANDERS

April er jeg hyret til en stor udstilling i virksomhedens Kunstforening

Masser har af skønne vægarealer har jeg fået at boltre mig på hele april hos Makeen Energy i Randers. Så næsten 50 værker pryder nu de store vægge i virksomheden, som for få år siden husede samlehaller for Vestas - så det er i den helt store skala jeg har fået plads!

Virksomhedens kunstforening havde inviteret mig til at udsmykke hele virksomheden i en periode - og de kvitterer selvfølgelig med køb af værker, som udloddes blandt kunstforeningens medlemmer.

Der måles og hænges op                                                                                  The Force - mit nyeste maleri klar til ophængning                                    Udstilingen samler sig                                                                         Verdens bedste rådgiver: Christina, min dejlige hustru  


 

STORM - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

EVENTYRLIG KUNST 2023

Det var fynsk forår, da jeg i de første dage i april var på den fine kunstmesse og velbesøgte EVENTYRLIG KUNST i Bogense.

Den fynske messe i HCA Messecenter i Bogense strækker sig over tre dage.

Kunstmessen er uden sidestykke en af landets absolut bedst arrangerede. Det er Soroptimisterne i Bogense der står bag - og de gør et formiddabelt stykke arbejde ofr, at både kunstnere og publikum får en god oplevelse. 2023 var ingen undtagelse!

Over 50 kunstnere fra hele landet udstiller: Det er både billedkunst, keramik, skulptur, tryk, grafik og foto. Selv stillede jeg næsten udelukkende med mine nyeste malerier.

Jeg må nok erkende, at jeg havde været lidt for fedtet, da jeg skulle købe messestand, for den jeg valgte i år, var ganske enkel for lille til mine billeder, der ikke fik det spillerum de havde brug for.

Men så blev jeg en erfaring rigere!


 

AALBORG I FARVER 2023

Turen gik til Nordjyllands hovedstad Aalborg og en af regionens vigtigste kunstmesser

AALBORG I FARVER foregår altid i første weekend i marts - og i år var ingen undtagelse.

Så jeg pakkede bilen med malerier og papirværker og stillede op til udstilling i den store hal. Her udstiller man på krydsvægge opstillet i hele hallen.

Det giver en god kontakt til publikum og en en dejlig variation i forhold til de båse, man ofte ser på kunstmesser landet over.

Det blev nogle rigtig fine messedagei Aalborg: Med vigtige nye kontakter og netværk samt salg til flere kunstforeninger. I det hele taget blev det et par gode dage i Aalborg - også salgsmæssigt.

Jeg håber vi ses igen på kunstmessen i Aalborg i 2024.

 

TUREN GÅR TIL TIDENS KUNST VESTHIMMERLAND

Årets først kunstmesse: Tidens Kunst - den store kunstmesse i Aars

I dagene 17. til 19 februar gik turen til Års og Nordjyllands største kunsmesse TIDENS KUNST 2023 i Messecenter Vesthimmerland. Det blev to intense dage, med mange besøg på min stand, masser af gode møder og snakke om kunst og hyggelige møder og gensyn med over 80 kunstner-kolleger fra hele landet. 

På messen viste jeg en stribe nye værker - både papir og maleri. 

 


 

STORM - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

FULD FART PÅ 2023

Det nye år er i fuld gang - og det er jeg også. Allerede nu er der flere vigtige og markante begivenheder og udstillingsaktiviteter i min kalender.

Årets for mig nok største begivenhed er optagelsen i 2023/24-udgaven af kunstbogen: ”101 Kunstnere” som forlaget Frydenlund udgiver.

For mig er det virkelig et skulderklap, i en hverdag som kunstner, der ofte kan være ret ensom og en evig kamp for ens eget værd.

Optagelsen i årets kunstbog er bevis på, at det ikke er en helt tosset rejse jeg har begivet mig ud på.

Året byder også . . . . . Læs mere

HOME OF KINGS - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

VINTER I AALESTRUP

Udstilling af nye billeder i Galleri Aalestrup 

14. januar er der fernisering på en ny udstilling på Galleri Aalestrup. Vinteren over - til udgangen af fabruar - viser galleriet værker og kunsthåndværk af en række danske kunstnere. Jeg er med og har en serie nye billeder med på vinterudstillingen.

Sjældent har jeg oplevet et galleri med så megen sjæl og entusiasme.

Galleriet er drevet og båret af kunstnere i et stort fællesskab - og det er et ualmindeligt herligt sted at besøge og udstille. Her er i sandhed noget for enhver smag - og pengepung. Og her er sjæl!

Bag hele ideen om Galleri Aalestrup står billedkunstneren Paul Spanggaard og hans kone, ildsjælden Anette Spanggaard. Galleriet er samtidig et aktivt atelier og mødested for udøvende kunstnere. Herlige frivillige sørger for at passe udstillingen og alle os udstillere.

Vinterudstillingen består af cirka 15 udstillere og du kan se maleri, akvarel, keramik, tekstil og meget meget mere. 

Jeg udstiller på Galleri Aalestrup til udgangen af februar.

Så åbnede DKC2022

Flot fernisering med åbning den 20. november af den censorerede kunstudstilling DKC2022.

Cirka 150 kunstinteresserede, kunstnere og nysgerrige var mødt flot frem, til en fantastisk eftermiddag på Dronninglund Kunstcenter i Vendsyssel, med taler sang og glæde.

Vi er 79 kunstnere der udstiller samlet 149 værker.

Jeg har mine tre ikoniske værker Home of Kings, Cyklus samt Shoulder of Orion med.

Det er fantastisk at se sine værker i disse smukke ramme, ophængt blandt så meget andet formidabel kunst. En stor oplevelse - og jeg er både ydmyg og taknemmelig og pavestolt!

Du kan se udstillingen DKC2022 på Dronninglund Kunstcenter frem til den 18. december.


 

DKC2022 i Vendsyssel

Jeg kan næsten ikke få armene ned! Jeg slutter året af med en fantastisk udstilling: Den censorerede  kunstudstilling DKC2022 på Dronninglund Kunstcenter i Vendsyssel.

Samlet indsendte 147 kunstnere næsten 700 værker til bedømmelse. 210 værker fra 81 deltagere gik videre til 3.censur. Fire dommere og kunstnerisk leder Stinne Teglhus har netop afsluttet 3. censur af billederne til DKC2022.

Censorudvalget skulle sortere og reducere de sidste til under halvdelen, ved den endelige udstilling. Jeg havde tre billeder som gik videre til 3. censur. Alle tre er antaget!

Udstillingen åbner den 20. november og årets dommerne var kunstnerne Majken Bilgrav, Susanne Laage Vinther, Inger Hess Ekmann og Søren Lyngbye.

Dronninglund Kunstcenter er et helt utroligt smukt kunstmuseum, beliggende på toppen af en bakke i udkanten af Storskoven på Jyske Ås i Dronninglund. Centret står som et ikon over arkitektur og design fra 1970'erne. At besøge det 1.200 kvadratmeter store museum, er som at træde ind i en tidslomme.


 

Så hænger mine billeder i skønne Himmerland

Resten af året har jeg en hel bunke billeder hængende på galleriet med sjæl og hjerteblod: Galleri Aalestrup i Himmerland.
1. november fik jeg en stribe billeder på væggen hos Galleri Aalestrup i centrum af Aalestrup.

Sjældent har jeg oplevet et galleri med så megen sjæl og entusiasme.

Dette sted er båret og drevet af kunstnere, for kunstnere! Stedet er drevet og grundlagt af kunstneren Paul Spanggaard som har atelier og galleri på stedet. Hans kone Anette Spanggaard, og en hel håndfuld herlige frivillige sørger for at passe udstillingen og alle os udstillere.

Samlet er vi cirka 20 udstillere med maleri, akvarel, keramik, tekstil og meget meget mere. 

I Galleri Aalestrup finder du den rene vare: Her er ånd, kunstnersjæle, ildsjæle ….. og masser af herlig kunst. For alle!!!!

Du skal unde dig selv at køre en tur til det smukke Himmerland og besøg denne perle af et galleri. Jeg udstiller i galleriet foreløbig november og december 2022.


 

STORM - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

NYE KUNSTPLAKATER

Kunstplakaterne STORM samt HOME OF KINGS.

Vil du købe en af plakaterne - eller begge - skal du blot sende mig en mail på galleri@mokvist.dk.

Oplys hvilken plakat du ønsker, din adresse og jeg sender straks.

Hver plakat måler 70 x 50 cm.

Pris pr. plakat: Kr 275,- Prisen er incl. GLS-forsendelse i kraftigt paprør.

Venligst indbetal til Mobilepay 65816 - HUSK AT OPLYSE DIT NAVN SOM REFERENCE :-)

I oktober var originalerne at se på Efterårsudstillingen 2022 - CYKLUS ved Ebeltoft Kunstforening, i Tinghuset i Ebeltoft.


 

HOME OF KINGS - Plakat 70 x 50 cm - Pris. 250,-

Flot efterårsudstilling i Tinghuset
Så åbnede efterårsudstillingen CYKLUS hos Ebeltoft Kunstforening - jeg er med!

Efter en meget velbesøgt fernisering på efterårsstillingen CYKLUS i Ebeltoft Kunstforening, er det nu muligt at se en flot udstilling hvor flere af kunstforeningens medlemmer viser deres værker frem, under under temaet CYKLUS.

Jeg er med som en af udstillingens i alt 22 kunstnere. På udstillingen er jeg klar med fem nye værker, der forholder sig til temaet. 

Alle fem værker kan købes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Udstillingen åbnede den 8. oktober - og kan besøges hver dag fra kl. 11 til 16. Udstillingen vises frem til den 23. oktober.

Jeg udstiller fem værke i akryl, akvarel, tusch og slagmetal. På udstillingen kan du se maleri, tegning, tryk, mobiler og keramik. 


 

TRAVLE DAGE PÅ NUTIDSKUNST - PLEXUS 2022

En travl weekend er netop overstået i Holstebro

Første weekend i oktober ventede endnu en kunstmesse - årets foreløbig sidste, for mit vedkommende. Det var kunstmessen NUTIDSKUNST i Kulturcenteret PLEXUS i Holstebro, der lagde haller til kunstværker fra mig og 57 andre danske kunstnere.

Det var endet år, at NUTIDSKUNST afvikles - men messen er professionelt anlagt og har mange besøgende.

De udstillede værker omfattede alle former for billedkunst, fotografi, tegning, computerkunst, tryk, keramik, skulptur og bronzer.

 

 

Selv havde jeg udelukkende mine nyeste værker med. 

Blandt andet havde jeg en hel væg med billeddigte - mine helt små motiver.

  

MØD MIG PÅ KUNSTMESSEN "KUNST I FAVRSKOV 2022"

På årets første efterårsdag er jeg på "KUNST I FAVRSKOV 2022"

I dagene 24. og 25. september  - udstiller jeg med sammen med cirka 50 kunstnere fra hele landet, på den den kendte kunstmesse KUNST I FAVRSKOV.

Messen er noget af en tradition i det østjyske og har været afholdt i mange år, som hvert efterår i Søften Kultur- & Idrætscenter, som danne en fast og flot ramme for kunstmessen.

Jeg har taget masser af flotte nye billeder med - og fokuserer på denne messe især på mindre værker, som jeg sælger til skarpe priser og som kan finde plads i alle hjem eller virksomheder.

På messen præsenterer jeg også mine to nye og flotte kunstplakater.

Find mig på kunstmessen KUNST I FAVRSKOV 2022 i Hal 1 - stand 12.

Messen holder åbent lørdag & søndag - begge dage fra kl.10 til 17. 


 

SOMMERUDSTILLING PÅ MARIAGER MUSEUM

Så er der sommerudstilling de næste cirka 8 uger. Jeg er med og viser en hel stribe helt nye værker. 

Galleri Vognporten er en del af Mariager Museum. Museet har til huse i en 300 år gammel købmandsgård i Danmarks vel nok mindste købstad, Mariager.

Museet har gennem de seneste år tilbudt kunstnere, fra ind og udland, at udstille deres værker i de historiske rammer i den gamle købmandsgård i Mariager. 

Ofte som gruppeudstillinger bestående af 6-10 kunstnere, som regel med udstillinger over
et fast emne.

I år er der planlagt tre gruppeudstillinger over emnerne: ”Der er et yndigt Land”, ”Sorrig
og Glæde” og ”Ode til Sjælen”. 

De tre emner er kendte digte af henholdsvis Adam Oehlenschläger, Thomas Kingo og Friedrich Schiller.

Jeg er med i udstillingen Sorrig og Glæde sammen med seks andre danske kunsnere. 

Der er fernisering søndag den 19. juni kl. 14 – og udstillingen vises frem til den 6. august..

Museet har åbent alle dage 12-16 (lukket mandag).

 


 

TV Midtjylland kom forbi og jeg kom på

Et tv-hold fra TV Midtjylland kom forbi, da jeg var ved at sætte op og gøre klar til Kunstmessen Viborg Tinghallen i starten af maj.

Det er blevet til en udsendelse om mig og min kunst, som går i luften i det midtjyske til juni.

Allerede nu er det muligt at se udsendelsen på YouTube eller SE DEN HER!


 

 Jeg flyder på Mississippi

Mississippi 2022 - det er titlen på årets censorerede kunstudstilling på Mississippi Kunst & Kulturhus på Thyholm, hvor jeg igen er repræsenteret

Udstillingen åbner med fernisering på lørdag den 14. maj - og det er med mig blandt udstillerne. Censorkomiteen har antaget to af de i alt fire værker jeg havde indsendt til bedømmelse.

Jeg er superstolt over igen at være med på en af landets virkelig gode udstillinger. Det er nemlig anden gang, at jeg er med på Mississisippi's censurerede udstilling. Første gang var i 2020 - som dog blev spoleret af corona. Men i år kan kunsten sprudle på Thyholm - og jeg glæder mig til at være en del af årets udstilling.

Udstillingen er åben fra søndag den 15. maj til den 12. juni - hver torsdag, fredag, lørdag og søndag mellem klokken . 13.30 til 17.

I år er det 7. gang at kulturhuset Mississippis afholder sin censurerede kunstudstilling - og den er nu anerkendt og søgt af kunstnere landet over. Her kan kunstnere fra hele landet indsende og få vurderet deres værker af kvalificerede censorer. 
 

Året censorer er:
- Jon Gislason, billedkunstner og har undervist på Aarhus Kunstakademi.
- Lis Bramsen, billedkunstner og undervist på Skolen for Kunst og design i Aarhus
- Lene Desmentik, skuptør og billedkunstner og leder af og underviser på Skulpturafdelingen, Århus Kunstakademi

Her er de to værker, der er valgt til udstillingen:

TRUE NORTH (2021 - Akryl, Tusch, Monotopi - på Fabriano Pittura papir - 50 x 35 cm)                                    THE BEAM (2022: Akryl, Tusch, Collage, Slagmetal - på Khadi bomuldspapir 42 x 30)

True North - Claus V. Mokvist 2021 The Beam - Claus V. Mokvist 2022

 

Fiasko...og succes!

Forventningen til weekendens kunstmesse i Tinghallen i Viborg var stor, da jeg drog af sted i fredags, med bilen fuld af nye billeder.

Men det blev en skuffelse. Stor skuffelse.

For arrangørerne i Viborg havde slet ikke styr på sit arrangement og blant andet var det kikset med ordentlig markedsføring af kunstmessen. Så forventningen om tusindvis af kunstinteresserede og besøgende i Tinghallen i Viborg, faldt fuldstændig til jorden.

Realistisk set var antallet af messegæster langt under 1.000 for hele weekenden. Det fremgår vist tydeligt af den meget tomme Tinghallen på billedet her.

 

Posetivt var det dog at jeg fik solgt et par billeder - og fik mange gode snakke og måske et par udstillingsaftaler med kunstforeninger.

Og ikke mindst: Fik hilst på en masse dygtige kunstnerkolleger fra hele landet. Der var både hyggelige gensyn og spændende nye bekendtskaber.

Og skuffelse blev hurtigt vendt til glæde da jeg vendte hjem til Rønde, sent søndag efter nedpakning og en laaaang tur hjem fra Viborg.

For da jeg åbnede min mail, lå der svar fra censurkomiteen for Mississippi 2022: Jeg har fået antaget to værker, som er med på årets censurerede udstilling hos Mississippi Kunst & Kulturhus på Thyholm, der åbner lørdag den 14. maj.

 

Så denne søndag blev fiaskoen i Viborg, vendt til succes på Thyholm. 


 

SÅ TAGER JEG TIL VIBORG

Weekenden 7. og 8. maj 2022, åbner Tinghallen Viborg ny stor kunstmesse i Midt- og Vestjylland.

Kunstmessen er Tinghallens første og her kan du opleve min kunst og andre andre værker i alle afskygninger – lige fra maleri, tegninger og skulptur til kunsthåndværk og havekunst

Arrangørerne fra Tinghallen lover at det bliver en rigtig flot messe. Jeg vil i hvertfald gøre mit for, at give dig en oplevelse.

Messen er åben lørdag og søndag fra kl. 10 – 16.

Du finder mig på stand 72 - Vi ses i Viborg


 

Fernisering på Galleri Grevelsgaard
 

Skærtorsdag den 14. april var der fernisering på min nye udstilling på Galleri Grevelsgaard i Fausing

I Foråret er jeg er udvalgt til at udstille de kommende måneder på Galleri Grevelsgaard. Udstillingen er åbnet og du kan besøge galleriet og se mine og andre værker i det smukke galleri.

Galleri Grevelsgaard er en gammel fire-længet landsbygård, med rødder helt tilbage til det 16. århundrede.

De seneste år har glaskunsneren Bettina Vahle nænsomt restaureret den smukke gård og har blandt andet indrettet det fine galleri til kunst og kunsthåndværk - alt fra maleri, billeder og tryk til skulptur, stentøj og glaskunst 

 

Den 14. april var der fernisering for mine og fem andre kunstneres værker på galleriet.

Mange gæster lagde vejen forbi  og der blev budt velkommen til kunstnere og gæster velkommen i de smukke rammer.

Galleri Grevelsgaard i Fausing er et besøg værd, når turen går mod Djursland, Mols og det østjyske ferieland.

Jeg har nu flere end 20 billeder udstillet på Galleri Grevelsgaard. 


 

Eventyrlige dage i Bogense

April bød på årets første kunstmesse for mig. Det var Eventyrlig Kunst i Bogense. Og det blev et herligt eventyr over tre dage.


 

 

 

 

 

I tre dage - fra 8. til 10. april - var jeg blandt 40 udstillere på den flotte kunstmesse EVENTYRLIG KUNST i Bogense. Det var tre skønne dage i den fine HCA Hal, som dannede den perfekte ramme for kunstmessen, der er en af Fyns største. 

Messen var meget velbesøgt. På min lille stand med +20 værker udstillet, talte jeg nærmes uafbrudt med nysgerrige besøgende, der ville høre mere om mine værker.

 

Der blev også solgt billeder - både til private samlere og kunstforeninger.

Samtidig fik aftale og indbydelse til udstillinger i kunstforeninger og kunstmesser senere på året.

Så det var i alle aspekter eventyrligt positive dage i Bogense.

 

 


 

FRA MOLS BJERGE TIL BOGENSE


8. april drager jeg med en helt stak billeder til Kunstmessen EVENTYRLIG KUNST i Bogense

Fra den seneste kunstmesse Eventyrlig Kunst i Bogense i 2019.Kunstmessen EVENTYRLIG KUNST i HCA Boxen i Bogense havde ellers meldt helt udsolgt til årets kunstmesse - den første messe i lang tid efter corona-helvedet. Men et afbud gav et hul blandt udstillerne, og med en kombination af god timing, aktiv rende-på-dørene og lidt held, fik jeg den ledige plads.

Så i dagene fra den 8. til 10. april kan du finde mig med helt egen kunst-stand på Kunstmessen EVENTYRLIG KUNST i skønne nordfynske Bogense.

Jeg har fået en lille stand på 6 kvm. som jeg har tænkt mig at udnytte den optimalt, ved at udstille mine små papirbilleder på standen.

Det er små og lette billeder, og det er min intention, at sende en bunke kunst-glade mennesker glade hjem fra messe, med et af mine værker under armen og lige ind kerne-familien. 

Der bliver dog også plads til andre af mine værker. Blandt andet en helt serie af nye billededigte samt  præsentation af det nye maleri "TID" - som netop er blevet færdiggjort, som er det sidste af af mine ialt fire Univers-billeder.

Så tag på tur....besøg det smukke Nordfyn, den hyggelige by Bogense - og gå ikke glip af Kunstmessen EVENTYRLIG KUNST.

Fra den seneste kunstmesse i 2019.

 

 

 


 

UDSTILLINGER I STØBESKEEN

Planlægningen for 2022 er i gang - men årets joker er fortsat corona

Januar er i gang og der skal planlægges udstillinger for året. Men med corona som en konstant skygge over stort set alle offentlige arrangementer, er det fortsat lidt i blive, når der skal planlægges.

Men en lille plan er ved at tegne sig - og på nuværende tidspunkt er følgende udstillinger ved at blive sat i kalnderen - hvis corona giver lov.

- Dronningens Ferieby i Grenå
- Galleri Grevelsgård  i Fausing
- Galleri Vognporten / Mariager  Museum
- Byens Hus i Mørke

 

Forhåbentlig kommer endnu flere på listen i løbet af året. Det skal jeg nok informere om i løbet af de kommende måneder, så jeg kan komme ud med mine ting, ligesom på billedet her, fra min udstilling på Galleri Sønderborg.


 

ÅRET STARTEDE MED ET FARVEL

Mit 2022 startede med en hård beslutning: Jeg har meldt mig ud af Kunstgruppen Djurs!

Årsskiftet er for mange anledning til at viske tavlen ren og starte på en helt frisk. Sådan en omgang, sendte jeg mig selv på da 2022 løb i gang.

I foråret blev jeg optaget som medlem i Kunstgruppen Djurs. Det var meget spændende og mine forventninger store. Jeg glædede mig til netværk, inspiration, udveksling af erfaringer, udstillingssamarbejder og kunstnerisk virke. Og jo, gruppen består af super dygtige, sjove og seriøse kunstnere og kunsthåndværkere fra hele Djursland. 

Men gruppen var organiseret som en forening, og jeg lod mig rive med: Bestyrelsesarbejde der med sine vedtægter, møder og planlægning, sugede min energi.

Så med alt for meget forening og alt for lidt kunst, måtte jeg sige stop og sige pænt farvel til alle de søde mennsker i Kunstgruppen Djurs. Nogen gange skal man altså bare huske at mærke efter!

Så min start på 2022 blev med en hård beslutning, et farvel og nye døre, som nu skal åbnes..

Janaur 2022


 

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

Tak for 2021

Jeg glæder mig til at male, udgive, udstille og skabe nye værker i 2022.

 

Håber i vil være med på rejsen.

 

December 2021


 

Kunst for alle

Jeg arbejder i denne tid med miniaturer - inspireret af mine billeddigte.

Billederne er improvisationer - og det ene billede inspirerer til det næste.

Jeg skaber her en serie af "hurtige" billeder, der har sammenhæng, men som skal stå alene. Det er små motiver, alle i samme størrelse (ca 23 X 16 cm) - mixed media - på Fabriano kvalitetspapir. Lette at håndtere, placere og indramme. 

Ikke kun billederne er små - det er prisen også: Billedkunst til absolut rimelig pris (måske næsten for rimelige - men den tager jeg på mig).

Samtidig tilbyder jeg at sætte en let udstillingsramme på billedet, så det er hurtigt og lette at placere på væggen i hjemmet, virksomheden, galleriet eller et helt andet sted.

Jeg håber, at mit nye initiativ vil give mange mennesker mulighed for at opleve glæden ved at købe kunst til sig selv eller forære rigtigt kunst, til folk, familie, venner, kærester, rivaler, kompagnoner, kunder, leverandører, gæster og mange mange flere.

Til mennesker, som enten ikke har mulighed, tradition for, eller som måske aldrig har overvejet, at få kunst på væggen. En mulighed for at opleve at kunst faktisk er en mulighed som kan bidrage til daglig glæde, eftertanke og endda et bedre liv.

Projektet er sat i gang via min Facebook side: https://www.facebook.com/clausmok/

Du må gerne like siden og meget gerne dele mine miniatureværker, så de kommer ud i verden og skaber glæde.

December 2021


 

Her ser du de første fem værker i serien af minature-billeder:

Bakkekam, The Beach, Hjul, Sunscreen. De Syv Ben

Nyt indhold - ny opbygning

Nu har jeg droppet webshoppen!

Beslutningen om helt at droppe min webshop bunder i flere overvejelser:

For det første har der aldrig været salg i shoppen - og tror heller ikke, at det kommer. For det andet har jeg det selv lidt ambivalent med at blande præsentationen af min kunst med en "købmandsbutik".

Når det er sagt, er jeg jo også nødt til et erkende, at der skal jo altså skal sælges noget kunst. Ellers kan det her, ikke løbe rundt.

Derfor har jeg besluttet fremover helt at koncentrere mine kommercielle tiltag på sociale medier. Det er mit Galleri Mokvist på Facebook samt min side på Instagram. Her vil der fremover kommer flere kommercielle opslag og tiltag.

Her på websiden er alt principielt til salg. Jeg har tænkt mig at præsentere nye udvalgte værker, med pris. Men ellers vil jeg udelukkede vise et retrospektivt galleri, med eksempler på mine værker.

 

Alle der måtte være interesseret i at købe, udstille eller se eller høre mere om min kunst er ALTID mere velkommen til at kontakte mig.

 

November 2021

 

 


 

Fin efterårsudstilling på KGD21 i Rønde

I efterårsferien var jeg del af den flotte efterårsudstillng KGD21 som KUNSTGRUPPEN DJURS havde arrangeret.

Jeg var en del af udstilling med ni kunstnere fra kunstgruppen. Vi fyldte Kulturhotellet i Rønde med kunst - lige fra maleri og tryk til ler, digt og træskulptur.

Selv var jeg repræsenteret med 9 værker. Både maleri, men også mine nye papirbilleder og monotopier.

Overordnet fik vi lavet en usædvanlig fin udstilling, med mange gode værker. Desværre nåede udstillingen slet ikke det besøgstal den fortjente. Vi var for sent ude med markedsføring og de lokale medier, som ellers normalt gerne hjælper med omtale, svigtede fuldstændigt.

Men de besøgende vi fik, fik en god oplevelse og var glade da de gik. Og da mange af gæsterne også var købelystne, må KGD21 samlet set, betegnes som en lille - omend skjult - succes.

 

Oktober 2021


 

EFTERÅRS-UDSTILLING KGD21

Efterårsferie er lig med udstilling - i uge 42 er jeg med på KGD21 i Rønde

Kulturhotellet i Rønde danne i uge 42 (skolernes efterårsferie) ramme om årets store fællesudstilling i kunstforeningen KunstGruppen DJURS.

Jeg er en blandt ni kunstnere i gruppen som hele ugen viser værker frem på KULTURHOTELLET i Rønde. Her er både maleri, tegning, skulptur og keramik. 

KGD21 er åbent daglig fra kl.10 til 16 og kik endelig forbi. Jeg er udstillingsvagt torsdag og fredag i uge 42  - kom forbi til en kop kaffe og en kunstsnak.

 


 

    FÆLLESSKAB OG SAMARBEJDE I KUNSTGRUPPEN DJURS

10. maj var en særlig dag. Jeg er blevet optaget i kunstnersamarbejdet KUNSTGRUPPEN DJURS

I en månedstid har jeg gået spændt og ventet. Ventet på at optagelsesudvalget i Kunstgruppen Djurs skulle træde sammen og afgøre hvilke nye medlemmer der skulle optages i år.

Jeg var nemlig en af årets ansøgere - og lang historie kort: 10. maj blev jeg optaget og er nu med i samarbejdet i kunstgruppen.

Kunstgruppen Djurs er et samarbejde blandt en lang række udøvende kunstnere på Djursland. Målet er at fremme forståelsen af kunst, kunsthåndværk og kunstneriske værdier. Det sker gennem udsstillinger, foredrag, kurser, kunstnerbesøg og ekskursioner.

Personligt ser jeg samarbejdet som en gylden mulighed for at skabe samarbejde og udvikling i selskab med andre lokale kunstnere. Ligeledes vil det give nye muligheder for større udstillinger og til et bredere publikum.

Jeg ser frem til at være en aktiv deltager i kunstgruppen.

 


 

KUNSTDAG I ÆBLEHAVEN

Foråret er her og årets første udendørs kunstevent fandt sted under de blomstrende æbletræer i Kunsthuset Havely. 

Krist Himmelfartsdag var en herlig særlig dag.

Kunsthuset Havely, hvor jeg er fast udstiller. Kunsthuset afholdte sin første kunstmarkedsdag, og det blev en velbesøgt dag i den smukke æblehave på hjørnet af Århusvej og Bygaden i Følle.

Her havde jeg og flere andre kunstnere åbent værksted i haven.

Jeg rykkede mit atelier med og kunne hele dagen arbejde på mine billeder, under de blomstrende æbletræer i kunsthuset smukke have.

Foruden maleri, tryk og keramik, bød kunstmarkedet på kunsthåndværk som smykker og tekstil.

Kunstmarkedet markerede det første af flere større events, som Kunsthuset Havely har i støbeskeen. I løbet af året vil kunsthuset være omdrejningspunkt for flere kunstmarkeder, events og udstillinger.

Når de næste arrangementer er i kalenderen, lægger jeg det både her på siden og slår det op på min Facebook-side GalleriMokvist.


 

    OPTIMISME, FORÅRSLYS OG CORONA-FREMSKRIDT

Foråret er kommet, lyset glæder og med en forsigtig genåbning kan jeg igen fornemme lidt optimisme

Efter en lang, indelukket og uvis corona-vinter, er foråret nu kommet. April er i fuld gang og kom maj du søde milde.

Men lige så vigtigt er det, at vi nu så småt igen kan genåbne vores samfund - og dermed også de kulturelle aktivitetet. Og ikke mindst: Udstillinger!

Alle planer om udstillinger har været skudt i sænk - både sidste år og i år. Men nu ser det ud til at lysne, og nu tør jeg igen begynde at planlægge udstillinger.

Et par udstillinger er på plads. Kunsthuset Havely i Følle kører nu og fortsætter året ud. Borgerhuset i Mørke kommer i løbet af året (dato er endnu ikke på plads) og så er der flere projekter under opsejling.

Det er altsammen planer, som jeg fortæller mere om efterhånden som året skrider frem.

Endelig forår!


 

TRAVLT I ATELIERET

Med solen og lyset får atelieret liv igen. Og lige nu er der aktiviteten stor

Der er gang i projekter, nye ideer, motiver og planer. Jeg synes at det er svært at arbejde med maleri vintertiden: Lyset er dårligt, sindet mørkt og dagene korte.

Men de seneste uger har kalenderen lovet mere dagslys. Ideerne presser sig igen på arbejdslysten trænger sig på.

Det betyder travlhed i atelieret.

Alene i dag har jeg gang i to monotopier, færdiggørelsen af mit seneste maleri (Kredsløb - Orbit), nyt lærred slået op til næste maleri hvor ideen nu er på plads. Samtidig skal jeg lige klargøre flere billeder, der skal leveres den kommende tid.

Samtidig pusler jeg med planer om deltagelse i nye udstillinger. Det er svært at planlægge, for udstilling er en stor udfordring i denne pandemi-tid.

Corona har lukket al udstillingsaktivitet ned - og jeg tror ikke på, at det bliver til mange udstillinger i år.

Nogle planer har jeg dog: Jeg vil i år kontakte kunstforeninger, gallerier og alternative udstillingssteder. De skal have tilbud om at fremvise mine værker.

Skulle DU måske have kendskab til et sted, organisation, virksomhed eller andre, som gerne vil vise kunst frem og som har pladsen til det, så send mig gerne et tip. 

I mellemtiden arbejder jeg videre her i atelieret - og arbejder hårdt og målrettet for at omsætte mine ideer og projekter til farve, linjer og udtryk. Og får at komme ud og vise det frem for jer.

Jeg elsker at male!


 

NYT VIRTUELT GALLERI

Artportable.com er et voksende internationalt virtuelt kunstgalleri. Og jeg er med!

Har netop indgået samarbejde med den svenske kunstportal ARTPORTABLE.COM.

Sitet er et virtuelt kunstgalleri der præsenterer kunstnere fra Norden og Europa. Det er en profesionel platform, der ikke handler om salg, men præsentation af kunstnere og deres værker.

Målet er at skabe kontakt mellem kunstneren og kunstinteresserede - for eksempel kunstforeninger, samlere, udstillere og lignende

Jeg har fået en profil og håber på denne måde at komme lidt bredere ud. Og i disse corona-tider er den virtuelle udstillingsform, jo absolut en helt sikker måde at præsentere min kust i et stort forum.

Du kan besøge min profil på artportable.com her

 


 

DET NYE BILLEDE KRIBLER

Så blev et nyt billede færdigt - med erfaringer fra papirbilleder nyt overført til lærred

INSEKT.

Det er titlen på dette akryl-billede som blev færdiggjort i denne uge, Det er stort: 100 x 100 cm, og malet direkte på canvassen og derefter efterspændt på blindramme.

Det er der ikke noget specielt ved.

Men så alligevel - for mig er det specielle i dette billeder, at det er første gang jeg kaster mig ud at overføre teknikker, fra det Fabriano-papir jeg arbejder på, til direkte på lærred. Og det virker!

Derfor er dette billede lidt af en øjenåbner og et nyt skridt mod  nye teknikker på lærreder, hvor jeg nu kan arbejde i enddog meget store formater. 

Det glæder jeg mig til at arbejde videre med - og vise frem.


 

SAMARBEJDE MED LOKALT KUNSTHUS

Det er stadig lidt hemmeligt....men ganske vist.....

 

Her i 2021 indgår jeg samarbejde med Kunsthuset Havely og får permanet udstilling på det lille fine galleri.

Kunsthuset Havely er nyt galleri, med en lang historie:

For beliggende i et fint gammelt trædrejeri i Følle på Djursland, har galleriet i årevis solgt og udstillet retro, vintage og kunsthåndværk, og med trofaste kunder fra hele Østjylland.

Det seneste år har galleriet ændret fokus til salg og udstilling af kunst. Fra i år er jeg med!

Vi går for alvor i gang i slutningen af januar. Vi satser på åbning den 23. januar, men som så meget andet, er vi påvirket af corona-situationen. Så åbningen kan ændre sig.

Endnu henstår galleriet vinterlukket, og med bare, hvide vægge. Men de kommende uger fylder vi galleriet med liv og lækker kunst - blandt andet mine værker.

Hæng ud og få mere at vide. Jeg er snart klar med mere beretning og dokumentation fra mit samarbejde med Kunsthuset Havely.  


 

GALLERI SØNDERBORG - 2020

I  november og december 2020 havde jeg en flot udstilling Galleri Sønderborg.

Jeg havde 16 værker ophængt i galleriet  og med lidt udskiftning undervejs. Galleriet er et af Sønderborgs store kunstudstillinger, beliggende i Perlegade i hjertet af den smukke sønderjyske hovedstad, Sønderborg.

Her udstillede jeg og 19 andre kunstnere fra Danmark og Tyskland. Udstillingen omfattede både maleri, tryk, tegning, skulptur samt glas og keramik. 

En god og fin oplevelse, der gav god respons på mine værker - og fik skabt gode forbindelser og netværk til andre kunstnere.


 

Kunst- og Kulturhuset MISSISSIPPI - Censureret Kunstudstilling 2020

I det sene forår 2020 var det igen en stor fornøjelse at blive optaget på den årlige censurerede kunstudstilling, arrangeret af kunstforeningen Mississippi i Uglev på Thyholm.

I år i helt nye rammer, da kunstforeningen har overtaget store og lyse lokaler i det der engang var Odby Skole.

Mississippi Kunstforening Thyholm

I dag er skolen omdannet af engagerede ildsjæle til et skønt centrum for kultur, kunst og udstilling på Thyholm.

Det er 5. gang at Mississippi afholder sin årlige censurerede kunstudstilling, hvor kunstnere fra hele landet får mulighed for at få vurderet værker af kvalificerede censorer. 

I 2020 blev der indsendt 265 værker af 53 kunstnere.

En af de kunstnere der kom igennem censurens nøleøje var mig, der sammen med 28 andre kunstnere, fik værker godkendt til udstilling. Jeg fik et værk, det første af mine billeddigte, optaget på udstillingen. 

Årets censorerer bestod af tre anerkendte danske kunstnere: Det var kunstner Frode Mikkelsen, keramiker og underviser Louise Gaarmann samt billedkunstner og underviser Külli Suitso.

Mississippi Censureret Kunstudstilling 2020 blev afviklet i dagene mellem den 16. maj og 14. juni.


 


Sydjysk Kunsforening - Censureret Forårsudstilling 2020

Stolt og beæret deltog jeg her på min første censurerede kunstudstilling arrangeret af Sydjysk Kunstforening. Her var rammerne sat på Galleri 46 i Holsted.

Jeg havde tre værker med på forårsudstillingen. Værker med et par år på bagen, men værker som dog stadig var både aktuelle og repræsentative for mit arbejde. De trængte bare til at komme ud - og censorene var enige.

Censorgruppen bestod af billedkunstner Margit Enggaard Poulsen, keramiker Bibi Hansen samt kunstner og kunsthistoriker Jørgen Steinicke.

Ferniseringen fandt sted den 7. marts 2020 og udstillingen varede til den 22. marts.

Selve udstillingen blev udfordret af hele coronapandemien, som for alvor tog fat.

Men det lykkedes at gennemføre udstillingen, hvor besøgende bl.a. blev lukket ind i hold, så forsamlingsresktriktionerne var overholdt.

En fin og tilbagevendende årlig censureret udstilling arrangeret af Sydjysk Kunstforening, som arrangerer mindst fire kunstudsillinger årligt.


 

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce quis lectus quis sem lacinia nonummy. Proin mollis lorem non dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce quis lectus quis sem lacinia nonummy.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce quis lectus quis sem lacinia nonummy. Proin mollis lorem non dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce quis lectus quis sem lacinia nonummy.